Kraamtijd

8

Vanaf geboorte tot het moment dat de puppen naar hun nieuwe baasjes gaan zorgen wij dat de puppen een goede start krijgen.

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat ze goed gaan eten. Dit begint gelijk na de geboorte. Het drinken van de moedermelk is heel belangrijk. Natuurlijk voor het verkrijgen van de juiste voedingsstoffen, maar vooral voor het verkrijgen van de juiste antistoffen waardoor ze een goede weerstand krijgen.

ik ben Thor

Vervolgens krijgen ze na een aantal weken hun eerste vaste voedsel. Dit is een hapje van vlees om vooral een goede darmwerking te krijgen. De volgende stap is het wennen aan harder voedsel ,droge brokjes. Het drinken bij moeder wordt dan ook steeds minder.

Uiteindelijk eten en drinken de boefjes droge brokken en water.

Ten tweede zullen wij de puppen zo goed mogelijk voorbereiden op hun leven bij hun nieuwe baasjes. Hierbij laten wij de puppen zoveel mogelijk ervaringen op doen.

De woonkamer is voor +/- 8 weken omgebouwd tot kraam-/speelkamer .De puppen horen en zien vanaf hun eerste begin dus diverse geluiden en beelden .Hiernaast maken wij buiten nog een ren op het terras waar ze bij redelijk weer  lekker buiten kunnen spelen.

Hier zien en horen ze natuurlijk weer van alles. Als ze wat ouder worden mogen ze zelfs mee buiten de tuin. We gaan bijvoorbeeld een stukje fietsen met ze,puppen in de doggyride en fietsen maar of een stukje rennen op een grasveld,etc.

Uiteindelijk zijn ze klaar voor het echte werk bij hun nieuwe bazen.