Ontstaan

3

In 1995 zijn wij als kennel begonnen en hebben de naam “van de Boevenkop” gekozen door het combineren van de plaats van ons woonhuis, de kop van een huizenrij aan een dijk in Rotterdam, het gedrag van de bouvier, ondeugend en ondernemend, en de indrukwekkende kop van een bouvier.

Na de geboorte van ons eerste kind wilde wij graag een hond met een betrouwbaar, aanhankelijk en waaks karakter. Zo werd onze interesse voor de bouvier gewekt. Onze eerste bouvier werd een teef namelijk :Brenda Anka van de Zardakosburcht. Bezig zijn met onze Brenda werd onze hobby, want alles wat het vrouwtje leuk vind, vind Brenda ook leuk. We volgden diverse cursussen , zoalsGG-1,VZH,UV,etc. en na het behalen van het diploma begonnen wij aan de wedstrijden,met leuke resultaten.

4

Hierna bezochten we een aantal clubmatchen en raakten zo geïnteresseerd in het showen. Van het een kwam het ander en voor we het wisten bezochten we regelmatig diverse shows in binnen- en buitenland. Hierdoor zijn we uiteindelijk met het fokken van bouviers begonnen. Een goede showhond fokken was hierbij ons doel, hierbij natuurlijk ook lettend op de gezondheid en het karakter.

Het belangrijkste niet vergetend namelijk dat onze hobby vooral plezier moest opleveren voor mens en dier.

Zo hebben wij in de afgelopen jaren diverse bouviers gefokt met een goed sociaal karakter, waarmee we op shows, gehoorzaamheidswedstrijden en andere activiteiten in binnen- en buitenland vele prijzen hebben behaald .